Refurbished is goedkoper

Nadat de mobiele telefoon een hit was, is ook de populariteit van tablet de afgelopen jaren explosief gestegen. De doorbraak is gecreëerd door Apple met de tablet die zij uitbrachten in 2010. Het had iets nieuws, het was innovatief, het voegde waarde toe in de perceptie van de consument. Het was geliefd bij de consument en de echte innovators en early adopters hebben er uren zo niet dagen voor in de rij gestaan bij de lokale Apple store. In de afgelopen jaren zijn de snelheden van de tablets verbeterd en ook de grote van de beeldschermen veranderen.

Je hebt tegenwoordig ook al een iPad pro. Deze is dan beter dan de ‘gewone’ iPad (anders is het ook geen pro). Ook heb je tegenwoordig een iPad mini. Deze is kleiner dan de andere iPads. Op deze manier is hij makkelijker te hanteren voor sommige mensen. De variatie op tablets is ontstaan door vraag en aanbod. Voor sommige mensen had de tablet haken en ogen moest er iets veranderen. Als deze groep groot genoeg is en het is rendabel om te investeren in een nieuw product zal de producent dit overwegen.

Nu is een tablet redelijk duur en dit kan voor sommige mensen een reden zijn om hem niet te kopen. Dit kan een financiële reden zijn of gewoon een principe kwestie. Vaak wordt er dan voor gekozen om bijvoorbeeld een ipad mini refurbished of een ipad pro refurbished. Dit is een ‘nieuwe’ ipad. Hij is niet helemaal nieuw maar hij is ook niet tweede hands. Als een telefoon refurbished is betekent dit dat er nieuw leve in geblazen is. Het zijn producten die afkeurt waren tijdens het productie proces door kleine foutjes zoals een niet goed werkende volume- of thuisknop. Ze zijn dan opgekocht door een partij zoals Momgo, worden gerepareerd en worden dan voor een veel aantrekkelijkere prijs verkocht aan jou.