Beter bellen

Het is lastig om tijd vrij te maken voor je familie wanneer de werkzaamheden zich ophopen. Voor het gemak is er een telefoonservice dat je uit deze drukte kan verlossen. Je denkt nu zeker wat is het nut van een telefoondienst als ik ook een receptionist kan aannemen? Ten eerste blijft het nog steeds belangrijk om optimaal bereikbaar te zijn. Klanten stellen steeds meer hogere eisen en verwachten dat je organisatie altijd bereikbaar is. Drukke momenten kan je meestal wel voorspellen en met deze service kan je eenvoudig doorschakelen. Je kan de drukte dus afstemmen op jouw werkzaamheden, op deze manier hoeven de klanten niet te wachten tot er wordt opgenomen. Ten slotte staat het voorop stellen van de klant op nummer één en is het belangrijk om de bereikbaarheid en waarborging intact te houden.

Bij de meeste telefoondiensten kan je de service gratis uitproberen voor een aantal dagen. Daarnaast kan je de gekozen abonnement ook dagelijks opzeggen dus je zit nergens aan vast. Wanneer je een pakket hebt gekozen en jezelf hebt aangemeld wordt er binnen dertig minuten contact opgenomen. Er worden vragen gesteld zodat de telefoongesprekken perfect en professioneel kan worden beantwoord. De telefoniste zal alles van je organisatie weten waardoor je klanten niet eens merken dat er een telefoondienst is ingeschakeld. De telefoniste staat altijd voor je klaar en je hoeft alleen maar door te schakelen, super makkelijk. De gesprekken worden gerapporteerd door de telefoniste en je ontvangt per gesprek een verslag via de mail zodat jij zelf ook op de hoogte blijft.

Heb meer tijd voor jezelf en voor je familie en vrienden. Je sociale relaties en innerlijke rust blijft belangrijk voor een gebalanceerd levensstijl. Door teveel hooi op je vork te nemen, sleep je jezelf steeds meer naar een zwart gat waar je moeilijk uit zal komen.

Telefoon verslaving

In het bedrijfsleven wordt vaak van u verwacht dat u 24/7 beschikbaar bent. Maar is dit realistisch? niet echt. En helemaal niet wanneer u internationaal zaken doet en te maken heeft met klanten die van uit een andere tijdszone zullen bellen. Deze zullen er geen rekening mee houden met het feit dat u niet meer op kantoor bent. Zelfs in het privé leven wordt er van de mensen om ons heen verwacht dat wij continue online zijn op social media, whatsapp en nog veel meer. Be ready to pick up the phone!

Voor in het bedrijfsleven is de perfecte oplossing gevonden voor het altijd bereikbaar zijn. U hoeft niet altijd bereikbaar te zijn, de telefoonservice is dat namelijk wel. Heeft u geen tijd, zit u in een meeting en kunt u de telefoon niet op namen, verwacht u top drukte aan de telefoon of heeft u gewoonweg even niet de tijd om de telefoon op te nemen? De telefoonservice is er voor u. Zij zorgen er voor dat het bedrijf altijd bereikbaar is. Loop nooit meer een klant mis en ben tevens verzekerd van de optimale klantencontacten doormiddel van een inbound callcenter.

Voor uw bedrijf word, wanneer u start met de telefoonservice, een persoonlijke telefoniste, deze zit binnen 1 uur voor u klaar. Vanaf dat moment ervaart u de optimale bereikbaarheid en kan nu elke klant te woord gestaan worden. Altijd te bereiken tussen 08:00 en 18:00, loop geen enkele klant meer mis en professionaliseer de uitstraling van uw bedrijf. De klant zal ook niet merken dat u een telefoonservice in dienst hebt. Hij of zij wordt namelijk zo danig goed voorzien van informatie zodat zij alle vragen via de telefoon kan beantwoorden.

Elk bedrijf is natuurlijk anders en heeft andere wensen. Daarom is het van belang dat er goed word gekeken naar de flexibiliteit van het antwoordservice bureau. Wel is het vaak standaard dat de gesprekken die gevoerd zijn tussen uw klant en de telefoniste direct worden teruggekoppeld naar u. Sommige telefoonservices bieden zelfs extra pakketten aan waardoor de telefoniste kan werken als een soort van receptioniste.