Nieuwe vestigingen van Primark in Nederland

PrimarkIn Nederland komen er steeds meer Primark vestigingen bij. Dat heeft vooral te maken met de populariteit van de keten. De vestigingen worden overspoeld met vele duizenden mensen, hoofdzakelijk jonge vrouwen. Om deze reden is de noodzaak om nieuwe vestigingen te open groot, want Primark wil natuurlijk meer omzet en winst maken, maar zo worden een aantal vestigingen ook ontlast. Bij sommige filialen moest je wel een uur wachten tot je eindelijk eens je kleding kunt pasten. Dat zal door de nieuwe vestigingen minder worden. Al zal het vooral bij de onlangs geopende filialen in het begin wel behoorlijk druk zijn.

Vestiging in Zwolle

Een van de nieuwe vestigingen kan men vinden in de hoofdstad van de provincie Overijssel: Zwolle. Wanneer Primark Zwolle open? Is inmiddels een veel gestelde vraag. De exacte datum is nog niet helemaal duidelijk, maar naar verwachting zal het niet al te lang duren voordat de vestiging in Zwolle open zal gaan. Het wordt in elk geval een fraai filiaal, net als alle andere winkels van Primark. Je zult geen moment merken dat je in een winkel bent waar kleding voor een spotgoedkope prijs wordt aangeboden. Tenminste, uiteraard zie je dat wel door naar de prijskaartjes te kijken, maar we doelen op de luxueuze inrichting.

Naast Zwolle zullen er nog meer nieuwe vestigingen worden geopend. Zo kun je binnenkort ook naar Amsterdam en Groningen gaan. En daar blijft het waarschijnlijk niet bij, want naar verwachting zullen er nog een paar nieuwe vestigingen bij gaan komen.

Franchise in de horeca

In de horeca zijn er diverse franchise formules. Wil je een eigen horecazaak starten? Dan is het verstandig om te kijken naar de verschillende franchiseformules. Dankzij franchiseformules kun je als franchisenemer een beroep doen op de expertise van de fanchisegever. Zo’n organisatie kan je helpen bij de financiering van bepaalde zaken, de promotie, de boekhouding en het inkopen van goederen. Hierdoor profiteer je direct van belangrijke aspecten. Zaken die absoluut niet te onderschatten zijn, want deze aspecten kunnen je bedrijf maken, maar ook breken bij franchise horeca. Vaak dien je overigens wel over kapitaal te beschikken om franchisenemer te kunnen worden.

Franchise heeft wel als nadeel dat je een bepaalt percentage van de winst moet afstaan aan de franchisegever, maar desondanks zijn de voordelen aanzienlijk talrijker dan de nadelen en aan het eind van de streep is het vaak veel voordeliger om een franchise ondernemer te zijn. Ben je als ondernemer echter gesteld op je vrijheid? Dan kun je beteer niet voor deze vorm van ondernemen kiezen, omdat je naar de franchise gever toe ook altijd transparant dient te zijn.

Doordat je je bedrijf op een professionele en goede wijze kunt opbouwen, is de kans ook groot dat je over een vijftal jaar nog bestaat. Het geval wil dat veel bedrijven na een vijftal jaar niet meer bestaan. Dit komt mede door onervarenheid van de ondernemer. Een franchisegever voorziet jou van allerlei kennis en zo is de kans ook een stuk kleiner dat je ondernemer na een vijftal jaar niet meer bestaat.