Met het 3 Dagen Dieet op gewicht?

Het 3 Dagen Dieet is een bekend crash dieet. Dit dieet zou je kunnen helpen om ongeëvenaard veel gewicht te verliezen, maar is dat wel echt aan de orde? In dit artikel antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is het 3 Dagen Dieet?
  • Waarom zou je het dieet gebruiken?
  • Hoe werkt het 3 Dagen dieet?
  • Is het 3 Dagen Dieet gezond?
  • Zijn er alternatieven voor het 3 Dagen Dieet?

 

Wat is het 3 Dagen Dieet?

Het 3 Dagen Dieet is een vorm van het crash dieet. Je volgt dit dieet door drie dagen weinig te eten. Je mindert enorm in koolhydraten, vetten en calorieën, waardoor je in deze drie dagen heel weinig energie binnenkrijgt. Het gevolg is dat je lichaam aanspraak gaat maken op de vetreserves in je lichaam en die omzet in energie. De energie die vrijkomt wordt dan weer gebruikt om je leven te leven en dus verbrand je automatisch vet.

Het 3 Dagen Dieet is, zoals gezegd, een crash dieet. Crash diëten staan erom bekend dat ze je in korte tijd tot grote resultaten kunnen helpen. Maar of dat altijd even gezond is, blijft zeer de vraag. Een crash dieet is niet erkend en geen enkel crash dieet zal je helpen om ook echt op gewicht te blijven. Daarover meer als we antwoord geven op de vraag: Is het 3 Dagen Dieet een gezond dieet?

 

3 Days DietWaarom zou je het dieet gebruiken?

Geef eens een goede reden om het 3 Dagen Dieet te gebruiken, horen we je zeggen. Het is inderdaad mogelijk om met het 3 Dagen Dieet af te vallen en snel ook. Een reden om dat te gebruiken is dus ook omdat het tot zeer snelle resultaten kan leiden. Veel mensen die op korte termijn vet willen verbranden gebruiken het 3 Dagen Dieet. Het is doelbewust en op korte termijn uiterst efficiënt. Dus wil je op korte termijn lekker op het strand kunnen liggen zonder dat je lijf ontsierd wordt door monsterlijke vetkwabben? Dan is het dieet voor je geschikt. Wil je jezelf weer in een mooie skinny jeans kunnen stoppen, zonder dat je hoeft te proppen? Ook dan is het 3 Dagen Dieet geschikt voor je. Maar let wel: het is slechts voor korte tijd.

 

Hoe werkt het 3 Dagen Dieet?

In het begin van dit artikel verklapten we al een beetje hoe het 3 Dagen Dieet in zijn werk gaat. Maar niet tot in detail. Het komt erop neer dat je crasht gedurende drie dagen. Dat betekent:

  • Weinig vetten;
  • Geen tussendoortjes;
  • Vooral magere kwark, yoghurt en soep;
  • Hooguit een mager stukje vlees;
  • Water, thee en koffie en geen frisdranken of sappen.

De overige vier dagen van de week mag je ‘normaal’ eten, mits je niet gaat compenseren, want het gaat je een hongerig gevoel opleveren. Binnen een week tijd kun je dan al veel resultaat zien. Ga uit van een kilo tot wee gewichtsverlies per dag als je het dieet goed volgt.

 

Is het 3 Dagen Dieet gezond?

Nee. Daar kunnen we kort over zijn. Geen enkel dieet waarmee je in korte tijd gewicht kan verliezen, zal gezond zijn. Het gaat er bij het 3 Dagen Dieet dan ook voornamelijk om dat je in korte tijd heel veel kan verliezen door jezelf als het ware weinig eten te gunnen. En dat is slecht. Je lichaam heeft de energie uit voeding nodig om goed te kunnen functioneren. De side effects van het dieet zijn dan ook niet om over naar huis te schrijven. Los van de ongekende honger waar het dieet toe leidt, is het ook erg ongezond voor je lijf. Je zal rillerig worden en je slechter kunnen concentreren. Ook daalt – in een ongunstig geval – je suikerspiegel en kan je zelfs flauwvallen. Leven op weinig is niet makkelijk en zeker niet lang vol te houden. Je zal dus echt voor jezelf moeten bepalen of dit dieet is wat je wil.

 

Zijn er alternatieven voor het 3 Dagen Dieet?

Voor wie gezond wil afvallen zijn er tal van alternatieven voor het 3 Dagen Dieet. Gezondere en verantwoorde diëten, zoals het afvaldieet van dr Dukan, of het dieet van Atkins, Sonja Bakker of een meer georganiseerd dieet zoals Weight Care. Het zijn allemaal voorbeelden van bekende diëten die hun diensten al hebben bewezen. Ook jij kan afvallen met deze diëten, alleen zal het dan allemaal wat langer duren. Maar liever dat het langer duurt dan dat je last gaat hebben van al die negatieve effecten.

 

Afvallen met het 3 Dagen DieetGeen 3 Dagen Dieet volgen

Het mag duidelijk zijn dat een 3 Dagen Dieet niet onze voorkeur heeft, ook al kan het leiden tot bijzonder snel gewichtsverlies. Het resultaat is niet blijvend en bijzonder ongezond voor je lichaam. Het is dus goed om te zoeken naar een alternatief dieet, eentje waarmee je wel op langere termijn af kan vallen.